Εικαστικά (Α και Β Δημοτικού) - Βιβλίο Μαθητή (εμπλουτισμένο)

Εικόνα

Εικόνα  Δ4. Το ραντεβού των σκουπιδιών   Εικόνα
Κίτρινα, κόκκινα, μπλε, πράσινα και πορτοκαλιά σκουπίδια, ο ιππόκαμπος, η μελώδικα,το αεροπλάνο, το παιχνίδι που έσπασε την ώρα που έπαιζε κάποιο παιδί έγιναν οι πολύχρωμες δημιουργίες του Βασίλη Σκυλάκου (εικ.1). Εικόνα Πώς σου φαίνεται η ιδέα του Βασίλη Σκυλάκου να φτιάχνει τα έργα του με σκουπίδια; Δώσε το δικό σου τίτλο στο έργο του.
.......................................................................
Τους είπαμε να μην τα πετάξουν... Εικόνα Ψάξαμε και εμείς, τα βρήκαμε,τα κολλήσαμε μέσα σε χαρτόκουτα και κάναμε τη συναυλία των σκουπιδιών(εικ. 2,3). Εικόνα
Εικόνα Πρόσεξε το έργο του Βασίλη Σκυλάκου και των παιδιών. Φτιάξε έναν κατάλογο με τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν. Θα μπορούσες να συγκεντρώσεις κάποια από αυτά και με τους φίλους σου να φτιάξετε τις δικές σας δημιουργίες στην τάξη;

Εικόνα

Η παρέλαση των σκουπιδιών

Συγκεντρώσαμε σκουπίδια
και τα παρατηρήσαμε προσεκτικά.
Εικόνα
Εικόνα
Μας οδήγησαν τα σχήματά τους και σκεφτήκαμε πώς με ένα τετράγωνο, ένα κύκλο, ένα τρίγωνο και ένα πολύγωνο μπορούμε να φτιάξουμε ανθρώπους, ζώα, αυτοκίνητα, τρένα, φυτά και άλλες μορφές (εικ.1,2,3,4,5).
Εικόνα

Εικόνα Θέλετε και εσείς να κάνετε τις δικές σας κατασκευές; Συγκεντρώστε τα υλικά και σκεφτείτε πώς θα κάνετε τις δικές σας μετατροπές.Είναι σίγουρα ένα ευχάριστο παιχνίδι. Μη ξεχάσετε να τα χρωματίσετε.

Εικόνα

Εικόνα Οι μάστορες των χαλασμένων παιχνιδιών
Εικόνα
Συγκεντρώσαμε τα χαλασμένα μας παιχνίδια, τα χωρίσαμε σε ομάδες και σκεφτήκαμε πώς με τα κομμάτια τους μπορούμε να φτιάξουμε καινούργια παιχνίδια (εικ.1,2,3,4,5).
Εικόνα

Εικόνα Μπορείς να γίνεις και εσύ ο μικρός μάστορας των χαλασμένων σου παιχνιδιών. Σκέψου πώς θα τα συναρμολογήσεις και φτιάξε τα καινούργια σου παιχνίδια.
Εικόνα Έχεις σκεφτεί πόσα πράγματα περνούν καθημερινά από τα χέρια σου; Χάρτινα και μεταλλικά κουτάκια, καπάκια, πλαστικά μπουκάλια, ο μαρκαδόρος που τελείωσε, ένα παιχνίδι που χάλασε... Είδες πόσα πράγματα έφτιαξες με όλα αυτά; Τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις;