Εντυπώσεις μαθητών της Α' Γυμνασίου από την πρώτη μέρα στο γυμνάσιο

Όλο το καλοκαίρι σκεφτόμουν πως θα είναι στο γυμνάσιο, άκουγα από φίλους μου ότι είναι πολύ δύσκολο και είχα αρχίσει να φοβάμαι. Βασικά όμως μου άρεσε η σκέψη ότι θα πάω στο γυμνάσιο, πίστευα πως θα αισθανόμουν πιο μεγάλη. Το γυμνάσιο δεν είναι όπως το παρουσιάζουν όλοι, είναι κάτι σαν το δημοτικό μόνο που θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια και συγκέντρωση.

Παιδιά μην φοβάστε, είναι τέλεια να πηγαίνεις στο γυμνάσιο.

Δέσποινα

 


 

Η πρώτη μέρα μου φάνηκε παράξενη. Νόμιζα ότι από την πρώτη μέρα θα πάρω απουσία, γιατί δεν ξέρω…τώρα όμως είμαι καλύτερα. Όλο το καλοκαίρι ήμουν πολύ μπερδεμένη, μια χαρούμενη και μια λυπημένη.

Και τώρα είμαι μπερδεμένη, αλλά που θα πάει θα το ξεπεράσω!!

κορίτσι 12 ετών

 


 

Όλο το καλοκαίρι σκεφτόμουν πως θα είναι στο γυμνάσιο. Είχα άγχος και φοβόμουν λίγο πόσο δύσκολα θα ήταν τα μαθήματα. Αν θα τα πήγαινα καλά στις εξετάσεις και αν θα περνούσα την τάξη. Στον αγιασμό που μπήκαμε στην τάξη μου φάνηκε ωραία και όλο το Σαββατοκύριακο ήθελε να πάω σχολείο. Την πρώτη μέρα που κάναμε λίγο μάθημα μου άρεσε και άρχισα να διαβάζω για να πάω καλά στις εξετάσεις και να περάσω την τάξη.

Γιάννης

 


 

Το καλοκαίρι δεν ήθελα να πάω στο Γυμνάσιο. Νόμιζα ότι το Γυμνάσιο είναι δύσκολο και έχει πολύ αυστηρούς καθηγητές-τριες. Αλλά είναι πολύ καλοί τελικά οι καθηγητές. Τώρα θέλω να πηγαίνω στο Γυμνάσιο.

Θεόδωρος

 


 

Όλο το καλοκαίρι είχα αγωνία να ανοίξει το σχολείο. Θα έμπαινα σε ένα ολοκαίνουργιο περιβάλλον στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ! Ήθελα να δω την καινούργια τάξη μου, τα βιβλία και πάνω από όλα να γνωρίσω τους καθηγητές μου. Ώσπου η μέρα του αγιασμού έφτασε. Μπήκα μέσα στο σχολείο. Ήταν τεράστια η τάξη και ο κάθε μαθητής είχε το δικό του θρανίο. Φέτος το γυμνάσιο θα είναι ΤΕΛΕΙΟ!

Ζήτω η πρώτη γυμνασίου

Αναστασία 12 ετών

 


 

Το καλοκαίρι σκεφτόμουν πως θα είναι στο γυμνάσιο. Σκεφτόμουν ότι θα είναι δύσκολα τα βιβλία.

Αλλά την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο μου φάνηκε τελείως διαφορετικά, ήταν τέλεια!!!

Επιτέλους ήρθε η μέρα που θα πηγαίνω στο γυμνάσιο!!!!!!!

Είμαι πολύ χαρούμενη!!

Ανθοφίλη

 


 

Την πρώτη ημέρα που πήγα στο σχολείο ένιωθα υπερήφανος επειδή μεγάλωσα και πήγα σε μεγαλύτερη τάξη. Τα βιβλία ήταν πάρα πολλά και αυτό μ ε τρόμαξε. Στην τάξη μου ήρθε και ένα άλλο παιδί. Την λένε Σάρα και είναι από την Αλβανία. Την Δευτέρα που πήγα στο σχολείο κάναμε λίγο μάθημα αλλά δεν μου φάνηκαν και δύσκολα.

Ανδρέας

 


 

Όταν άνοιξε το σχολείο είχα άγχος, αλλά και χαρά που θα πήγαινα στο Γυμνάσιο. Όταν πάτησα το πόδι μου στο σχολείο μου έφυγε το άγχος, γιατί συνάντησα τους φίλους μου. Μετά τον αγιασμό σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν και τόσο άσχημα στο γυμνάσιο.

Γιώργος.

 


 

Το καλοκαίρι τελείωσε. Από την αρχή είχα άγχος για την πρώτη μέρα. Όταν βρισκόμουνα με καινούργιους φίλους και με ρώταγαν τη τάξη θα πάω, τους έλεγα Α΄ Γυμνασίου, από τη μία αισθανόμουν χαρά και περηφάνια από την άλλη όμως κάτι με τρόμαζε. Άραγε πως θα ήταν οι καθηγητές; Θα είναι αυστηροί ή καλού; Αλλά οι απορίες μου είχαν πια λυθεί, οι καθηγητές ήταν πολύ καλοί και πολύ σοβαροί, αυτό όμως είναι καλό για να μάθουν σε εμάς γράμματα και να γίνουμε σωστοί άνθρωποι.

Εύχομαι μέχρι το τέλος να παραμείνουν έτσι!!!

Μαρία

 


 

Όλο το καλοκαίρι σκεφτόμουν "Πωωω… γυμνάσιο". δεν ήθελα καθόλου να ανοίξουν τα σχολεία. Άλλοι μου έλεγαν ότι είναι δύσκολα και άλλοι ότι είναι εύκολα, να μην ανησυχώ. Δεν ήθελα να τελειώσει το καλοκαίρι, να αφήσω τους φίλους μου την παρέα μου και αν γυρίσω στο σχολείο. Αν και ομολογώ χαιρόμουνα που θα ξαναέβλεπα τους συμμαθητές μου. Όμως στη διάρκεια του ταξιδιού άλλαξα γνώμη. Ήθελα πολύ να ανοίξουν τα σχολεία!.

Καινούργια τάξη, καινούργια βιβλία…

Ο στόχος μου φέτος είναι να μάθω… να μάθω καινούργια πράγματα. Άλλα ενδιαφέροντα και άλλα βαρετά, όλα αυτά που δεν ξέρω και θέλω να μάθω!

Ανώνυμη

 


 

Une mendaj se shkolla do te ishte paksa ndryshe. E mendoja me petafersi si shkollat nga shteti qe vi une,mbase me nje hapesire me te madhe. E mendoja me nxenes me shume neper klasa.

Me fushat sportive me te madernizuax.Ve re se nxensit nuk kan ndrojte ne shprehjen e mendineve ,ndnrsa une jam mesuar me nje gje pak sa ndryshe.Ku por cdo fjal qe flisje duhet te merrje lej.

E mendoja se mesuesit do ti ishin me stikt sepse ne Jhqiperi ndenesit kishin ndrgtje dhe mund te them dhe pakal ftike ndersa ketu ndosh kreyt e kundeita. Ndenesit jane shume te lire e flasin te lushem.

μετάφραση στα ελληνικά από τον  Ornel

Εγώ πιστεύω ότι το σχολείο είναι εδώ πολύ διαφορετικό. Σκεφτόμουν ότι το σχολείο θα ήταν πολύ μεγάλο διώροφο ή τριώροφο. Πίστευα ότι θα είχε πιο πολλούς μαθητές στην τάξη. Τα παιδιά  στην Αλβανία αν λέγανε κάτι έπρεπε να σηκώνανε το χέρι  τους, άμα πεταγόντουσαν έπαιρναν αμέσως αποβολή.

 

 

[πηγή: Θεοφράστειο Γυμνάσιο Ερεσού Λέσβου <http://gym-eresou.les.sch.gr/>]

 

info